Sushi
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ryža, morské riasy NORI, Wasabi, ryžový ocot s cukrom podľa chuti, sojová omáčka, vajíčka, ryba, avokádo, uhorka, paprika, pomazankové maslo(nie je nevyhnutné :-) ) ....
Bambusové podložky, ostrý nôž, paličky na jedenie...
POSTUP PŘÍPRAVY
...viď sľubovaný obrázkový postup
|
... to je všetko, čo potrebujeme |
|
...čím plníme Sushi: na tenko nakrájané: paprika, uhorka, avokádo, mäkká vaječná omeleta jemne osolená, ryba, v mojom prípade je to údený tuniak(ja našim mrazeným rybám neverím... teda ich čerstvosti, keďže ich konzumujeme surové-tepelne neupravené, volím radšej údenú rybu, alebo naloženú v oleji) a pomazankové maslo. |
|
Uvarím si ryžu v čistej vode, teda nepridávam do nej nič, ani soľ. Do uvarenej a vychladenej ryže ( prilejeme ryžový ocot(ja ho s cukrom zohrievam v mikrovlnke, aby sa mi rýchlejšie roztopil) docielite ním zlepenie ryže... množstvo volím podľa chuti |
|
...a to podľa chuti nášho špunta |
|
POZOR Grif môjho švagra, teda jeho mamky(originál japonky)... NORI ohrejeme nad ohňom rýchlym poťahovaním zo strany na stranu, a to po celom povrchu a z oboch strán, rýchlo a nie dlho, aby neobhorelo, len nám musí " zavoniať za morom :-) " tak mi to vysvetlili a ozaj to funguje, škoda, že sa tu nedá vložiť video :-) |
|
-vegetariánske sushi s omeletou a avokadom, paprikou a uhorkou |
|
toto je obľúbené sushi mojej sestry... v usa ho volajú Filadelfia, lebo je v ňom použité pomazánkové maslo Filadelfia, ktoré sa hodí k udenej rybe a ja som tam šupla avokádo, ktorého nikdy nie je dosť(podľa mňa) |
|
-toto je filadelfia bez môjho avokada |
|
plátky ryby , paprika a avokádo |
|
takto to rolujem, ale oboma rukami... tou druhou momentálne fotím :-), pridržiavam náplň, aby som ju dostala pekne do stredu |
|
.... pomocnú ručičku podal aj degustátor, ešte že ho mám, inak by som nefotila :-) |
|
pekne postláčam, aby sa to spojilo.. zvyčajne používam obe ruky :-) |
|
a je to |
|
pripravíme si "nádobíčko" na papkanie |
|
je to narezané, tak hor sa papkať... |
|
naložila som to aj do inej misy, lebo naše sushi nádobíčko je tmavo zelené, takže sú moje výtvory v ňom dosť nevýrazné |