Domáci celozrnný chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky, 3dcl (2-3 hrste) celozrnnej múky, 1PL soli, 1PL octu, 1 kocka droždia, 2,5 dcl vlažnej vody (môže byť aj viac, podľa potreby), cukor do kvásku, slnečnicové, sézamové a ľanové semienka

POSTUP PŘÍPRAVY

V malej miske si rozmiešame droždie s cukrom až kým nie je droždie tekuté.
Do rýchlokysky dáme obidve múky, soľ a semienka a premiešame. Pridáme droždie a vodu, vymiesime tuhšie cesto a necháme vykysnúť.
Pred pečením cesto potrieme vodou a posypeme sézamom.
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne hodinu.
Upečený chlebík potrieme studenou vodou.
Ja som ho piekla v Ultra pluse prikrytý, ale môžete piecť aj v okrúhlej tortovej forme.