ČOKOLÁDOVNÍK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 6 vajec (žĺtka oddeliť od bielkov), 250 g prášk. cukru, 1 Hera alebo Palmarín, 100 g hladkej múky, polovíca balíčka pdp, 200 g nastrúhanej horkej / várovej čokolády POLEVA: 100 g prášk. cukru, 100 g masla, 2 PL kakaa, 2 PL mlieka, 2 ML Zlatého klasu

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh.
2. Cukor a Heru šľaháme do hustého krému a postupne zašľahávame žĺtka, až vznikne hladká hmota.
3. Pridáme postrúhanú čokoládu a preosiatu múku zmiešanú s pdp.
4. Na konci opatrne varechou vmiešame sneh z bielkov a cesto nalejeme do 22 cm formy a pečieme pri 180 °C asi 40 minút (test špajdľou).
5. Po dopečení vyberáme cesto z formy až po jeho úplnom vychladnutí, prerežieme ho napoly, dolný plát potrieme riedkym pikantným džemom a 3 PL polevy. Priklopíme druhým plátom a polejeme zvyškom polevy, prípadne ešte dozdobíme.

Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme kakao, cukor, maslo, mlieko a Zlatý klas. Dobre vymiešame na homogénnu masu a ihneď použijeme na koláč.

- recept je vhodný pre čokoholikov a tých, ktorý by chceli mať radi čokoládu, avšak za "surového" stavu ju odmietajú, ako napríklad ja :-)

jedna porcia zboku