Baklažánová pomazánka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg baklažánov,
1 kg rajčín,
5 pl olivového oleja,
1 hlavička cesnaku,
kečup podľa chuti,
mleté čierne korenie,
soľ alebo vegeta,
vlašské alebo iné orechy,
petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Baklažány popicháme vidličkou a dáme upiecť /1 hod/ do mäkka. Ošúpané paradajky pokrájame a dáme dusiť na olej. Upečené baklažány schladíme v studenej vode, ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme k rajčinám a spolu za stáleho miešania dusíme. Ochutíme koreninami, nakoniec pridáme roztlačený cesnak, petržlenovú vňať a nasekané orechy. Môžeme aj sterilizovať, ale bez vňate. Podávame s hriankou alebo na cestoviny.

Fakt úžasné!!! 