Jablkovo orechový koláč *** v originále "Koláč tety Evy" od Petra Novotného z knihy Ham a mňam 3



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, hrnček cukru, hrnček hladkej a hrnček polohrubej múky, na kocky nakrájané jablká, posekané orechy, 1/4 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka mlieka, prášok do pečiva, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica škorice

POSTUP PŘÍPRAVY

V originále receptu sú 4 vajcia a len polohrubá múka + hrozienka, ja som to trošku prispôsobila a máličko pozmenila, verím, že vám bude chutiť, ak ho vyskúšate.

Ako prvé si vymastíme a vysypeme plech, jablká nakrájame na kocočky a orechy v miktorénovom sáčku podrvíme tĺčikom na mäso. Použila som 7 jabĺk a asi 3 hrste orechov.
Do misky si dáme 5 celých vajíčok a prisypeme hrnček kryštálového cukru. Použila som väčší čajový hrnček.
Vymiešame šľahačom do hustej peny.
Pridáme hrnček hladkej, hrnček polohrubej múky, prášok do pečiva.
Prilejeme trochu oleja, mlieko, nasypeme kakao, škoricu a premiešame.
Cesto vymiešame šľahačom na najvyššej rýchlosti, aby bolo nadýchané a ľahučké. Teraz už šľahač odložíme, nasypeme orechy a jablká a už len vareškou zapracujeme do cesta.
Takto vyzerá cestíčko pred pečením. Jabĺk a orechov sa tam zdá veľmi veľa, ale tým je tento koláčik chutný.
Vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme na 180 stupňov, dobu odsledujeme.. pichneme špajdľu a ak je suchá, koláč je hotový.
Vrch pocukrujeme alebo polejeme polevou..