Bezlepkový jablkovo-škoricový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g bezlep. múky Promix Forte, prípadne pohánkovej múky (s Promix Forte je však koláč chutnejší), 420g práškového cukru, štipka sódy bikarbóny, 1 sáčok prášku do pečiva, 2dcl oleja, 3dcl mlieka, 4 vajcia, 5 škoricových cukrov, postrúhané jablká (množstvo podľa chuti, no čím viac tým lepšie), môžete podľa chuti pridať i hrozienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý, napriek tomu, že je použitá bezlepková múka koláč je krásne vysoký a nemrví sa :) Do misky dáme vajcia, cukor, olej a mlieko a všetko spolu vymiešame el. šľahačom. Následne pridáme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricový cukor a opäť vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a potrúsime strúhanými jablkami. Pečieme podľa skúseností s vlastnou rúrou. Na mojej teplovzdušnej rúre som koláč piekla pri teplote 190°C zhruba jednu hodinu. Dobrú chuť!!