Mäsová roláda na studeno
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg mletého bravčového pliecka *
200 ml mlieka *
2 PL solčanky (vegety) *
mleté čierne korenie *
2 cibule *
cca 250 g šunky *
8 vajec *
3 PL hrášku *
3 PL kápie
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborne sa hodí na studené misy. Výhodou je, že sa môže pripraviť deň vopred.
|
1. Do misy dáme mleté mäso, pridáme mlieko, ... |
|
2. ... solčanku, MČK ... |
|
3. ... a nadrobno nakrájané cibule, zamiešame a dáme do chladničky na 12-24 hodín. |
|
4. Keď nadíde čas pokračovať, urobíme praženicu z 8 vajec, ak sú veľkosti "L", stačí aj 7. |
|
5. Na dlhý pás alobalu si podľa veľkosti plechu, v ktorom budeme roládu piecť "naťapkáme" mäso do tvaru obdĺžnika, ... |
|
6. ... obložíme ho šunkou (na vzdialenejšej strane vynecháme cca 2 cm pás, aby šunka pri zrolovaní "nevykúkala"), ... |
|
7. ... na ktorú navrstvíme vychladnutú praženicu (teraz vynecháme pás na oboch stranách), ... |
|
8. ... pridáme hrášok a na rezance nakrájanú sterilizovanú kápiu. |
|
9. Mäso opatrne zrolujeme pomocou podloženého alobalu, konce zlepíme k sebe ... |
|
10. ... a roládu zabalíme do alobalu. Roládu prenesieme na väčší kus alobalu, najlepšie na alobal na grilovanie (ja som akurát nemala, tak som si spojila 2 kusy obyčajného na šírku), ... |
|
11. ... opäť pevne zabalíme ... |
|
12. ... a pečieme 45 minút pri 220 st. C. |
|
13. Pri pečení mäso pustí trochu šťavy, tak to má byť. Po vychladnutí alobal otvoríme, mäso nakrájame na plátky ... |
|
14. ... a môžeme servírovať. Dobrú chuť! |