Mäsová roláda na studeno



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg mletého bravčového pliecka *
200 ml mlieka *
2 PL solčanky (vegety) *
mleté čierne korenie *
2 cibule *
cca 250 g šunky *
8 vajec *
3 PL hrášku *
3 PL kápie

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborne sa hodí na studené misy. Výhodou je, že sa môže pripraviť deň vopred.

1. Do misy dáme mleté mäso, pridáme mlieko, ...
2. ... solčanku, MČK ...
3. ... a nadrobno nakrájané cibule, zamiešame a dáme do chladničky na 12-24 hodín.
4. Keď nadíde čas pokračovať, urobíme praženicu z 8 vajec, ak sú veľkosti "L", stačí aj 7.
5. Na dlhý pás alobalu si podľa veľkosti plechu, v ktorom budeme roládu piecť "naťapkáme" mäso do tvaru obdĺžnika, ...
6. ... obložíme ho šunkou (na vzdialenejšej strane vynecháme cca 2 cm pás, aby šunka pri zrolovaní "nevykúkala"), ...
7. ... na ktorú navrstvíme vychladnutú praženicu (teraz vynecháme pás na oboch stranách), ...
8. ... pridáme hrášok a na rezance nakrájanú sterilizovanú kápiu.
9. Mäso opatrne zrolujeme pomocou podloženého alobalu, konce zlepíme k sebe ...
10. ... a roládu zabalíme do alobalu. Roládu prenesieme na väčší kus alobalu, najlepšie na alobal na grilovanie (ja som akurát nemala, tak som si spojila 2 kusy obyčajného na šírku), ...
11. ... opäť pevne zabalíme ...
12. ... a pečieme 45 minút pri 220 st. C.
13. Pri pečení mäso pustí trochu šťavy, tak to má byť. Po vychladnutí alobal otvoríme, mäso nakrájame na plátky ...
14. ... a môžeme servírovať. Dobrú chuť!