PANDORO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120 ml vody, 750 gr. poloh.alebo hladkej múky, 45 gr masla, štipka soli ,100 gr cukru, 18 gr droždia, 7 ks žĺtkov, 2 ks celé vajce, 1,5 PL rumu, 1,5 PL citr.šťavy ,3ks van.cukru, aróma vanilka, citrón, pomaranč po 3/4 flaštičky , 1,5 čajovej lyžičky citrónovej kôry

POSTUP PŘÍPRAVY

Vždy som chcela pandoro ochutnať,len sa mi to zdalo trošku drahé.Natrafila som na recept,tak som ho hneď vyskúšala.Vyzerá dosť zložito,ale ozaj len vyzerá.V domácej pekárni urobíme cesto v 3 fázách, použijeme 3x po sebe program Cesto.
Pekáreň všetko vymieša za vás, takže zase to tak pracné nieje.
1. Fáza:
3 PL vlažnej vody, 1 žĺtok, 10 g cukru, 75 g polohrubej múky, 18 g čerstvého droždia.
Pustíme program Cesto.
Po dokončení programu pridáme:
(2. fáza)
45 ml vody, 300 g polohrubej múky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1,5 PL rumu, 3 žĺtky, 23 g tuku (maslo), z každej arómy cca 1-1,5 ml (3/4 ampulky) - pomaranč, vanilka, citrón.
Opäť spustíme program Cesto a necháme do konca.
3. fáza - pridáme:
3 žĺtky, 2 vajcia, 23 g tuku, 45 ml vody, 90 g cukru,
vanil.cukor(2-3ks), 1,5 čajové lyžičky citrónovej kôry, 375 - 380 g polohrubej,alebo hladkej múky,
štipku soli.
Opäť spustíme program Cesto a necháme dôjsť do konca.
Po skončení 3. fázy môžeme z cesta urobiť bochník a dať do formy na Pandoro (vymazanej masťou) najlepšie na 12 hodín nechať v chladne kysnúť. (môžete nechať aj celý deň,nič sa nestane)Formu môžete použiť aj bábovkovú,alebo tortovú.
Pečieme asi 60 minút na 150°c.Keď začne tmavnúť,pre istotu ju prikryte alobalom,alebo papierom na pečenie.