Vianočná hríbiková z Lubiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Keď som jedla túto polievočku prvý krát,mala som zmiešané pocity.Zdala sa mi strašne ťažká a stačila mi polovičná porcia.A teraz?Polievku si varíme na tri dni a jeme ju 2x denne:)Takže na polievočku potrebujeme:Vývar z údeného mäsa(ak nemáme,nič sa nedeje,polievočka je aj tak chutná),rôzne druhy sušených hríbikov,sušené slivky,zemiaky,masť,alebo olej,múku na zahustenie,červená paprika,mäsový bujón,bobkový list,celé nové korenie,cukor,soľ,ocot,sladkú smotanu,cibuľku,vegetu,polievkové korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Hríby umyjeme a namočíme asi na pol hodinku do horúcej vody.Ak máme vývar vylejeme hríby aj s vodou do vývaru,pridáme asi 5guličiek nového korenia,3-4 bobkové lístky,bujón,slivky a asi hodinku varíme.Ak nemáme vývar,varíme vo vode,kde boli namočené hríby.Asi po 40tich minútach pridáme zemiaky a polievočku dovaríme.Na masti opražíme cibuľku,pridáme mletú červenú papriku,múku a pridáme do polievky.Opäť necháme chvíľu povariť.Asi 2PL hl.múky rozmiešame v sladkej smotane a pridáme do polievky.Hustotu už nechám na Vás.Môžete použiť aj mlieko.Ďalej pridáme cukor,soľ,ocot a dochucujeme,kým nieje polievočka podľa našej chuti.Dúcham,že som to napísala zrozumiteľne,lebo sama som mala prvý krát z toho chaos:)

najlepšiu chuť polievky dosiahneme z vyvareného údeného mäsa
hríbiky pred namočením,sušené slivky z mrazničky:)
už sa varia..
nezabudnúť na pár zemiačikov
zahustíme zápražkou,aj zátrebkou(opražená cibuľka dá polievke zaujímavú príchuť)
finišujeme:)
a dochucujeme...