Čokoládová bomba - nemá chybu!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250ml šľahačky, 100g kakaa, 100g čokolády na varenie, 100g mliečnej čokolády, 150g Hery, 150g práškového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 1 žĺtok, 1 veľké balenie okrúhlych piškót /240g/, 150-200ml ovocnej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je úplne perfektná dobrôtka, vhodná aj ako narodeninová ap., nie je s tým až tak veľa roboty a niet čo pokaziť. Recept je z časopisu, overený a trolinku upravený. Najprv zohrejeme šľahačku s kakaom a rozmiešame. Obidve čokolády - horkú aj mliečnu - dáme rozpustiť nad paru. Vyšľaháme Heru so žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kakaovú masu a rozpustenú čokoládu, dobre vymiešame ručným mixérom. Piškóty dobre pokvapkáme šťavou z kyslejšieho ovocia/ ja používam domácu mierne sladenú ríbezľovú šťavu, môže byť aj džús - ríbezľový, višňový/. Piškóty vložíme do čokomasy, premiešame a navrstvíme do celofánom alebo alobalom vystlanej formy na srnčí chrbát. Necháme 12 hodín stuhnúť v chladničke - to je z celého postupu to najťažšie... Výborne chutí ak sa podáva s vyšľahanou šľahačkou.