OSÚCH SO SMOTANOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hladkej múky, 3dcl teplého mlieka, 70ml oleja, 30dkg kvasníc, 2PL kr.cukru, 1ČL soli. Na potretie: 300ml smotany, hrsť nasekaného kôpru, morská soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept pochádza z Modry. Osúch na sladko a slano je typický pre tento kraj.

Cesto si buď vypracujeme v rukách, alebo dáme do pekárničky.
V pekárničke dáme najprv mokré prísady, potom suché a do nich zahrnieme soľ.
Dáme program cesto.
Po vykysnutí cesto roztiahneme na vymastený plech.
V miske premiešame smotanu s kôprom a morskou soľou.
Rozotrieme po celom ceste.
Rúru predhrejeme na 180stupňov.
Pečieme cca 30 minút, kým sa cesto prepečie a povrch začne hnednúť.

Posúch podávame k prívarkom, alebo samostatne k vínku.

Je to jednoduchá, lacná a výborná maškrta :-))

DOBRÚ CHUŤ

mokré prísady a suché prísady a pekárnička môže miesiť cesto :-)
a už to ide....
..cesto roztiahneme na vymastený plech...
...smotana, kôpor...
,,a morská soľ...premiešame..
..rozotrieme po celej ploche..a šup do vyhriatej rúry...
....hotovo....