Ovocná torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 3 vajcia, 3 lyžice hrubej múky, 3 lyžice cukru, lyžica vaječného likéru.\r\nKrém: 1 smotana na šľahanie, 1 nízkotučný termizovaný tvaroh (kupujem v Tescu), 1 vanilkový cukor, 2 jogurty rajo mňam jahoda, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, cukor podľa potreby, ovocie: broskyne, hrozno, jahody, kiwi, granátové jablká alebo akékoľvek iné mäkké ovocie, želé dort od Dr. Oetkera

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme si korpus: vyšľaháme bielky s cukrom, pridáme žĺtka, múku a likér - pečieme v okrúhlej tortovej forme vyloženej papierom na pečenie. Po vychladnutí odstránime papier, korpus vložíme späť do formy a navrstvíme krém. Príprava krému: vyšľaháme si smotanu s vanilkovým cukrom. Vo väčšej nádobe si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu (tuším sa mieša s poldeci alebo deci vlažnej vody). Do stužovača vmiešame jogurty, tvaroh a vyšľahanú smotanu. Podľa potreby dochutíme cukrom. Navrstvíme krém a tortu dáme aspoň na 2-3 hodiny zachladiť. Nakrájame si ovocie, navrstvíme na tortu a zalejeme želatínou želé dort, ktorú si pripravíme napríklad so šťavou z broskýň, ktoré sme použili na tortu.