TIRAMISU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g mletého kr.cukru, 4 žĺtka, 3PL Amareto, 500g mascarpone,veľký balík dlhých piškot-cca 300g, miska veľmi silnej kávy, práškové kakao. Ja som dnes pridala ešte 200ml šľahačkovej smotany-inak tam nepatrí.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som už dávno dostala od môjho talianského kamaráta Nina.

Uvaríme si silnú kávu do misky - pre ľahšie namáčanie piškót. Mala by byť klasická zrnková mletá káva.
Ja občas použijem aj nescu a to v pomere asi 3PL kávy a cca 3-4 dcl vody.
Umelieme si kr.cukor.
Žĺtka s umletým cukrom vymiešame do peny, pridáme 1PL Amareta.
Po lyžiciach pridávame a vmiešame mascarpone. /Nakoniec som ešte pridala vyšľahanú šľahačku-mimo plánu a pôvodného receptu/.
Piškóty namáčame v káve a ukladáme na dno nádoby.
Potom pokvapkáme 1PL Amareta.
Navrstvíme polovičku krému, a znovu ukladáme v káve namočené piškóty.
Piškóty pokropíme Amaretom - 1PL
A navrstvíme druhou polovicou krému.
Krém pekne uhladíme, a cez sitko poprášime kakaovým práškom.
Dáme vychladiť na 1deň do chladničky.

Dnešné tiramisu nemalo dostatok času na vychladenie, čo je aj na fotke vidieť :-))) ale na chuti mu to neubralo :-)))

Prajem dobrú chuť :-)))

...ingrediencie
..zabudla som nafotiť poukladané piškóty, ale to hádam každý vie, nie? Polovica krému na piškótach :-)) na uhladený krém, zase piškóty a druhá vrstva krému..
druhá polovica krému...uhladíme..
...ces sitko poprášime kakaovým práškom a dáme na 24 hodín do chladničky..... a potom už len mlsáme :-)))