FRANCÚZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g čokolády 70%podiel kakaa, 1PL masla, 75ml vody, 2PL rumu, 3 vajcia, podľa chuti kr.cukor. Ja som teraz dala 2PL, štipka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu nalámeme na drobné kúsky do misky a nad parou pomaly necháme rozpustiť.
Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
Do vody pridáme rum.
Medzitým sa nám čokoláda začíne roztápať, tak pridáme maslo, premiešame, pomaly pridáme vodu s rumom.
Za stáleho jemného miešania pridáme žĺtka.
Keď je hmota krásne hladká zoberieme misu z pary a dáme trošku vychladnúť.
Do vychladnutej hmoty jemne vmiešame sneh z bielkov.
Dáme do misiek a necháme úplne vychladnúť.
Ozdobíme podľa chuti orieškami, alebo bielou čokoládou, šľahačkou.......

DOBRÚ CHUŤ

Ingrediencie, namiesto farebných vločiek som na ozdobu požila kokos.
Čokoládu nalámeme a necháme nad parou pomaly rozpustiť
...pridáme maslo..
...vymiešame žĺtka s cukrom...
...bielka so šipkou soli na tuhý sneh....
...do čokolády pridáme vodu s rumom....a keď bude čkoláda úplne roztopená tak za stáleho miešane vymiešané žĺtka.../to som nemohla odfotiť lebo, som mala obidve ruky zamestnané :-))))/.
...hotovo, už aj so zamiešanými žĺtkami. Misku vyberieme a necháme trošku vychladnúť....
..do vychladnutej masy pridáme sneh z bielkov...
..jemne vmiešame, tá krása a tá vôňa sú neodolateľné :-)) dáme do misiek, ozdobíme a necháme riadne vychladnúť....Dobrú chuť :-))