Vajíčková roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica 4 natvrdo uvarené vajcia 200 g diétnej salámy 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) 300 ml zeleninového bujónu

POSTUP PŘÍPRAVY

V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky.

Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy. Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.

V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majoné zovej zmesi a dobre premiešame.

Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.

Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom.