Skvelý cestovinový šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 4 - 6 porcií potrebujeme: 220 g špaldových krátkych cestovín (u mňa sú to vždy fussilli zn. Biomila z DM-ky), 3 veľké mäsité paradajky s minimom šťavy, 2 veľké zelené papriky, 1 menšiu cibuľu, 1 veľkú konzervu kukurice, 1 menšiu šalátovú uhorku, 160-180 g syru feta alebo balkánskeho syra, 120 g bieleho jogurtu bez príchute (napr. Activia od Danone), príp. kto chce, tak ešte aj 120-150 g údeného tvrdého syra

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Paradajky, papriky, uhorku a syr(y) si pokrájame na kocky o veľkosti 1 centimetra. Cibuľu si nakrájame na tenké slížiky, ktoré môžme ešte aj rozmrviť v rukách, aby jej bolo viac a dostala sa do každého kúta v šaláte.

2. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do mäkka (tým mojim stačí na to asi 5-6 minút). Potom zlejeme vodu, hneď pridáme biely jogurt, všetku zeleninu spolu s odkvapkanou kukuricou, k tomu ešte syr(y) a jemne všetko premiešame ( no ja zvyknem celú masu miešať zakaždým, keď tam pridám novú prísadu).

Add.: Bohužiaľ foto sem tak ľahko nedám, keďže už krátky čas po jeho dokončení zmizol z povrchu zemského, čiže som nemala šancu ho ešte aj naservírovať a odfotiť, ak som chcela z neho vôbec ochutnať. A toto sa deje vždy, keď ho spravím :o)

Add2.: Žiadnu prísadu nesolíme, lebo syr je sám o sebe dosť slaný. Ale ak ľúbime soľ, radšej ňou dochutíme šalátik úplne na záver a dáme odpočívať aspoň na hodinku do chladničky.