Výborná vianočná kapustnica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kyslej kapusty, 1,5 l vody, 20 zrn. čierneho korenia, 10 zrn. nového korenia, rasca, 2 klinčeky, 3 zrn. jalovca, mušk. orech, bobkový list, 2 cibule, sušené hríby, cesnak, 500 g brav. mäsa, červ. paprika, klobása

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu so šťavou, alebo bez, podľa toho, aké kyslé to chceme zalejeme vodou, pridáme všetko korenie(okrem červ. papriky), cibule, sparené hríby, niekoľko strúčikov cesnaku, soľ a privedieme do varu. Medzitým si na cibulke opražíme bravčové mäso, ktoré osolíme, riadne popaprikujeme(môžeme pridať aj čili alebo pálivú papriku) a ocesnakujeme a keď nám polievka zovrie, pridáme mäsko. Varíme hodinku, potom pridáme klobasu(ja dávam v celku, krájam, až keď ide na tanier) a povaríme ešte 30 min. Dochutíme podľa ľubovôle. Dobrú chuť! Je výborná, ja som ešte inú ani nerobila.