Focaccia s červeným hroznom a rozmarínom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO-3/4 salky teplej vody * 2 PL mlieka * 1 1/2 CL cukru * 1 1/4 CL susenych kvasnic * 2 CL soli * 2 salky (250g) chlebovej muky * 6 PL olivoveho oleja * cervene hrozno * rozmarin

POSTUP PŘÍPRAVY

Focaccia na jesennú nôtu:)....chrumkavé cestíčko so sviežou kyselkastou príchuťou hroznových bobúl.....

vsetky prisady na cesto si vlozime do pekarnicky,a zapneme program CESTO..kto pekarnicku nema,postupuje klasickym sposobom pripravy kysnuteho cesta..
vykysnute cesto si polozime na papier na pecenie...pokvapkame olivovym olejom,...
a rukami roztahujeme do pozadovanej velkosti...asi ako velka pizza..ale mozte ho kludne roztiahnut aj do obdlznika na cely plech...
cesticko prikryjeme,a nechame odpocivat cca 20 minutiek..potom uz len obsypeme sviezimi bobulkami hrozna,a posypeme rozmarinom...
ja som na trhu natrafila na taketo krasne hrozno,ale zial nepoznam odrodu,a co je smutne,nepoznal ju ani sam predavajuci:(kazdopadne,sa mi velmi hodilo,kedze som hladala hrozno,ktore je skor duzinatejsie ako stavnatejsie,aby cesto zbytocne nenavlhlo stavou..a toto hrozienko chutilo velmi zaujimavo,tak sladko korenisto,jemne trpkasto..
focacciu pecieme pri 220C,asi tak 20-25 minut..sami uvidite:)
upecenu mozme este pokvapkat olivovym olejom,a podavame nejlepsie teplu.. DOBRU CHUT!!!!