Želatínové ovocné rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec*5 lyžíc prášk.cukru* 2 lyžice vlažnej vody* 2 lyžice oleja* 5 lyžíc polohrubej múky* 1 prášok do pečiva
Plnka: 3/4 l mlieka* 8 lyžíc polohrubej múky* 1 klasické maslo* 1-2 hrčneky prášk.cukru* 1-2 lyžice rumu alebo rumová príchuť

2 konzervy ľubovolného ovocia / ananás, jahody ...../*
3 balíčky červeného želé*
cukor a voda z ovocia

POSTUP PŘÍPRAVY

1. CESTO: žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť do vyššieho plechu, aby sme potom mohli navrstviť aj plnku a ovocie.. Po upečení ešte teplé potrieme lekvárom.
2. PLNKA: Múku si poriadne rozmiešame vo vlažnom mlieku a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a zatiaľ vymiešame maslo s cukrom /množstvo podľa potreby/ a rumom. Do vychladnutej kaše postupne zapracujeme vymiešané maslo. Najlepšie nechať robiť v mixéri, aby nezostali náhodou hrčky.
3. Na plát potretý lekvárom navrstvíme plnku a posypeme odkvapkaným ovocím. Želatínu si spravíme podľa návodu, pričom použijeme šťavu z ovocia. Potom si na vrch plnky s ovocím urobíme jemnú vrstvu želatíny a necháme trochu stuhnúť a potom opatrne zalejeme celé ovocíčko.
4. Koláčik necháme stuhnúť a papáme.