Brutalitka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg zemiakov(alebo podľa potreby ), cca 300-350 g mletého mäska, 2 ks vykostených kurácích stehienok (alebo kuracie prsia alebo bravčové karé proste je to na Vás ), kyslú kapustu cca 150-200 g (alebo podľa potreby), 250 - 300 ml kyslej smotany, 5-6 plátkov slaninky , parmezán (alebo hocijaký tvrdý syr ), mleté čierne korenie,mletá červená paprika, soľ, hubové korenie, 150-200 ml vývaru (podla toho ako šťavnaté to chcete mať )

POSTUP PŘÍPRAVY

My túto lahôdku voláme burtalitka , neviem či sa už tu nachádza, priznám sa nesledujem to keďže som tu po sto rokoch späť :-)

mleté mäsko osmažíme na olivovom oleji ...
pridáme mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika ...
kuracie stehienka (či aké mäsko si vyberiete) jemne osolíme, mleté čierne korenie, hubové korenie ....smažíme cca do troch minút...
zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame...
umyjeme si kyslú kapustu ...
rekapitulácia ....
pripravíme si zapekaciu misu a začíname s vrstvami ... prvá zemiaky a kuracie mäsko ...
druhá vrstva mleté mäsko ....
každú ukončujeme so zemiakmi ...
kyslá kapusta a slaninka ...
posledná vrstva ...
podlejeme vývarom množstvo tak cca do 200ml ... prikryjeme a dáme do rúry na 40-45 minút (záleží od rúry) na 200 °C ....
po cca 40 minútach vyberieme a na vrch natrieme kyslú smotanu vymiešanú so soľou .....a dáme naspäť na asi 10-15 minút a zvýšime teplotu na 220-230 °C
pred koncom vyberieme a dáme na vrch syr ... a do zaltista zapečieme ... viď posledný obrázok ...
zapečené do zlatista ..
a na záver ozdobiť a už len si pochutnať na lahôdke... dobrú chuť :-)