Francúzske karamelové kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 1 PL kakaa, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 50 ml oleja.\r\nPlnka: 1 liter vody, 3 zlaté klasy, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 7 bielkov.\r\nŠľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtky, olej a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný hlboký plech a upečieme. \r\n7dl vody dáme zovrieť do väčšieho hrnca, pridáme 70 g kryštálového cukru a 1 vanilkový cukor, a vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy, potom to vylejeme do hrnca a uvaríme kašu. Do horúcej kaše postupne zapracujeme tuhý sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice vmiešame kakao.\r\nNa cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec natrieme tuhú šľahačku, ktorú si pripravíme takto: Cukor skaramelizujeme a zalejeme mliekom a necháme rozvariť a vychladnúť. Do studeného karamelového mlieka zašľaháme šľahačky v prášku. Natrieme a vidličkou ozdobíme, alebo postrúhame čokoládu.

Koláčik je vynikajúci:)))