ZUCCOTTO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 6 vajec, 6 PL hl.múky, 6 PL pr.cukru PLNKA:1L šľahač.smotany,100g dobrej čokolády,Vaječný likér,vanilkový cukor,1 malé maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

pozrite ďalej...

Upečiete si klasický korpus(každá určite máte svoj najobľúbenejší:)a necháme vychladnúť.
Nad parou roztopíme čokoládu,ja som použila orieškovú .Pridáme 10 PL likéru.Môže byť napríklad vaječný,alebo čokoládový.Ja som použila likér karamelový,vlastnej výroby,
Roztopenú čokoládku s likérom necháme mierne ochladiť a pridáme maslo.Dobre vymiešame.
Korpus si nakrájame na trojuholníky a uložíme do okrúhlej misky vystlanej fóliou.(nemalo to byť také odzobané,ale inak mi to nevyšlo:))Dobre pokvapkáme likérom.
Vysľaháme 2 šľahačky s cukrom podľa chuti.Môžeme aj nastrúhať čokoládu.šľahačku natrieme na korpus,hl.na strany a v strede necháme miesto na čokoládovo-maslovú plnku.
Na vrch uložíme zbytok korpusu a mierne pritlačíme.Tiež môžeme pokvapkať s likérom.Dáme dobre stuhnúť do chladničky.Ja som vydržala 2hod:)
Vyklopíme a natrieme 2 vyšľ.smotanami.Nevyzerá tip top,ale na prvý krát a pri mojej zručnosti,))
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.Ja som dala do plnky orieškovú čokoládu,tak som zvolila aj na vrch nasekané opečené oriešky.Nevyzerá ako z časopisu,ale tá chuť....vynikájúca.