PEČENÁ ZELENINA S UHORKOVÝM ŠALÁTOM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 zemiačikov, 1 červená cibuľa, 1 cukina, 3 mrkvy, 2 paradajky, 300g čierne olivy. 100ml olivový olej, 2 veľké strúčiky cesnaku, 1ČL harissa, 1/2ČL ras el hanout, 1ČL rímsky kmín roztlčený, hrubozrnná korenená morská soľ, kytička byliniek. Na šalát: 2 stredné uhorky, 200g tofu, 2PL balsamico, 400ml kokosový krém, 3 strúčiky cesnaku, morská korenená soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky a mrkvu riadne umyjeme a nakrájame-zemiaky na štvrťky a mrkvu na kolieska. Dáme povariť do polomäkka.
Nakrájame umytú cukinu na krúžky, cibuľu na mesiačiky.
V miske si pripravíme z oleja, pretlačeného cesnaku, pác
Premiešame, pridáme ras el hanout a harissu.
Keď mrkva a zemiaky sú polomäkké zlejeme ich , pridáme cukinu a pác a všetko premiešame, aby sa pekne obalilo.
Potom dáme do pekáčika, pridáme cibuľu, paradajky, čierne olivy.
Osolíme a pridáme kytičku byliniek.
Pečieme v rúre na 200 stupňoch.

Uhorkový šalát si pripravíme ako prvý krok, aby sa nám stihol vychladiť v chladničke.
Uhorky ošúpeme a nakrájame na hrubom strúhadle. Osolíme morskou soľou.
V miske si roztlačíme tofu a riadne ho prepracujeme z balsamicom.
Pridáme pretlačený cesnak a kokosový krém, premiešame a dáme k uhorkám.
Riadne celý šalátik ešte premiešame a dáme chladiť aspoň na hodinku.

Dobrú chuť :-))))

Pripravená na pečenie...
po upečení...