Baklažán plnený ryžou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ako hlavné jedlo pre 2 osoby:-) 2 menšie baklažány, 200g uvarenej ryže, 2 paradajky, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, maslo, olivový olej, oregáno, soľ.
POSTUP PŘÍPRAVY
viem, že je tu pár pekných receptíkov na plnený baklažán, ale teraz niečo aj pre milovníkov ryže:-)
|
ingrediencie - inkredencie:-) |
|
umyté baklažány zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry asi na 20 minút pri 200 stupňoch. |
|
po pečení si baklažány rozrežeme na polovice, vydlabeme vnútro - nie úplne na šupku, necháme si v nich cca centimetrovú vrstvičku. |
|
dužinu si nakrájame na kúsky. |
|
na masle a olivovom oleji si do sklovita opečieme cibuľu a cesnak. |
|
pridáme baklažán a 5 minút opekáme. |
|
potom pridáme nakrájané ošúpané paradajky, ryžu, a cca 2 čajové lyž. oregana. Dosolíme, premiešame a odstavíme. |
|
naplníme tetuše:-) pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť na cca 20 minút na rovnakej teplote. |
|
upečené, voňavéééé, mňááám - môžete nakoniec posypať aj nastrúhaným syrom, ale nemusíte a deťom uvarte rezance s tvarohom ako ja:-))) |