Baklažán plnený ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ako hlavné jedlo pre 2 osoby:-) 2 menšie baklažány, 200g uvarenej ryže, 2 paradajky, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, maslo, olivový olej, oregáno, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

viem, že je tu pár pekných receptíkov na plnený baklažán, ale teraz niečo aj pre milovníkov ryže:-)

ingrediencie - inkredencie:-)
umyté baklažány zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry asi na 20 minút pri 200 stupňoch.
po pečení si baklažány rozrežeme na polovice, vydlabeme vnútro - nie úplne na šupku, necháme si v nich cca centimetrovú vrstvičku.
dužinu si nakrájame na kúsky.
na masle a olivovom oleji si do sklovita opečieme cibuľu a cesnak.
pridáme baklažán a 5 minút opekáme.
potom pridáme nakrájané ošúpané paradajky, ryžu, a cca 2 čajové lyž. oregana. Dosolíme, premiešame a odstavíme.
naplníme tetuše:-) pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť na cca 20 minút na rovnakej teplote.
upečené, voňavéééé, mňááám - môžete nakoniec posypať aj nastrúhaným syrom, ale nemusíte a deťom uvarte rezance s tvarohom ako ja:-)))