Vanilkové venčeky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g oleja, 380ml vody, 300g polohrubej múky, 6 vajec ***** PLNKA: 0,5 l mlieka, 120g kruštál cukru, 1,5 vanilkového pudingu, 1 maslo, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Do kastrólika si dáme olej a vodu a uvaríme.
2. Pridáme múku a zmes miešame tak dlho, až sa nám začne cesto lepiť na steny hrnca.
3. Kastrólik odstavíme a zmes necháme vychladiť.
4. Obsah preložíme do nádoby a premiešame ho s vajíčkom.
5. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré naplníme do cukrárenského sáčku.
6. Na plech vyložený papierom striekame venčeky alebo veterníky.
7. Pečieme vo vyhratej rúre na 180st.
8. Uvaríme si puding s cukrom a po vychladení ho zmiešame s maslom a rumom.
9. Horúce venčeky prekrojíme a necháme vychladiť.
10. Potom spájame krémom a vrch pocukrujeme, alebo polejeme polevou :)