Domáce kaiserky alebo skôr žemličky :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

320 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, 1 PL cukru, 2 KL soli, 300 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 100 g ražnej celozrnnej múky, 1 sáčik droždia dr. oetker a semienka podľa chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som našla už dávno na stránke labuznik.com, ale vyskúšala som až teraz. Kaiserky nemajú chybu. Moja 2.5 ročná dcéra ich chcela jesť ešte horúce :-) Cesto som si pripravila v pekárni a po vykysnutí som formovala kaiserky. (moje sú skôr žemle, lebo sa pri pečení dosť zdvihli)Vyšlo mi 12 kúskov. Potrieme bielkom a posypeme napr. sezamom. Piekla som na 180 C do zlatohneda.