KOTBULAR - mäsové guľky s omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

GUĽKY: 500g mletého hov. mäsa 1 str.cesnaku, soľ ml.čierne korenie hladká muka na obaľovanie olej na vprážanie OMÁČKA :1 lyžica masla 2 lyžice hl. múka 2,5 dl hov.vývaru 2,5 dl mlieka čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok 2 lyžičky sójovej omáčky mleté čierne korenie soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

GUĽKY:
Mäsové guľky, všetký suroviny okrem múky spojíme a vytvarujeme malé guľky s priemerom cca 2 cm (ja na tvarovanie používam odmerku so Sunaru), následne ich obalíme v múke a vyprážame pri strednej teplote vo vyššej vrstve rozpáleného oleja asi 10 min. Vyberieme na papierovú utierku a vysajeme prebytočný tuk. Preložíme do misky a prikryjeme, aby navychladli.

OMÁČKA:
V hrnci rozohrejeme lyžicu masla + lyžicu oleja z vyprážania a zasypeme hl. múkou. premiešame, zalejem mliekom a vývyrom a uvedieme do varu. Dochutíme sójovou omáčkou, muškátovým orieškom, korením, prípadne soľou.

Podávame so zemiakmi, hranolkami, alebo knedlou + múžeme pridať brusnicový džem.

PS: na foto je guliek šialene málo, lebo to bola posledná porcia. jedlo ide u nás na dračku (tak, že som nestíhala ani odfotiť) a omáčka je mňam mňam!