Ryža

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca pre 3 osoby :------------------

300g ryže----------------------

350 ml vody-------------------

soľ--------------



vegeta------------



olej

POSTUP PŘÍPRAVY

EŠTE ZHRUBA PRED ROKOM SOM RYŽU NEVARILA , PRETOŽE SOM JU ANI NEVEDELA UVARIŤ. KAŽDY JU ROBIL INÝM SPOSOBOM , A ANI MII NEVEDELI POVEDAŤ PRESNÝ NÁVOD. A TAK ANI NEVIEM AKO SA TO STALO, A ZRAZU SOM SA JU NAUČILA . NECHCEM SA CHVÁLIŤ ALE SOM SO SEBOU SPOKOJNÁ, PRETOŽE JE VEĽMI CHUTNÁ.



TU JE PRESNÝ POSTUP PRE TIE Z VÁS , KTORÉ SA EŠTE NEODHODLALI JU VYSKÚŠAŤ.



Ryžu si dôkladne opláchneme vo vode, keď máme tak potom dáme do hrnca, pridáme trošku viac vody ako je ryže , preto tých 350 ml . Osolíme podľa chuti, ovegetíme a nakoniec pridáme cca 1 lyžičku oleja , POZOR NETREBA VOBEC PREMIEŠAŤ. Prikryjeme a dusíme do bodu varu , čo bude asi 10 minút, potom úplne stíšime plameň a varíme 9 minút, potom vypneme a ešte necháme chvílu prikryte dojsť. Nakoniec dáme pokrievku dole, premiešame a ryžu a môžeme papkať.


PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ.

ide sa nato , všetko pripravené na vynikajúcu ryžu
hotovo