PIKANTNÝ CÍCER



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g cíceru /konzervovaného/ ak chcete použiť suchý treba ho cez noc namočiť, a následno uvariť do mäkka.2PL olivového oleja, 4 stredne veľké jarné cibuľky, 2 stonky zeleru-sedano, 1 menšia paprika nakrájaná na drobno, 1ČL mletého rímskeho kmínu. 2PL nadrobno nasekaného koriandra

POSTUP PŘÍPRAVY

Z konzervy zlejeme cícer, tekutinu si odložíme bokom.
Na olivovom oleji zvoľna osmažíme cibuľku, pridáme papriku, sedano, kmín a koriander a krátko osmažíme.
Vmiešame cícer, podľa chuti okoreníme, ja milujem pikantné, tak sa dala dosť čerstvo namletého korenia, podlejeme trochou tekutiny z konzervy, a necháme prikryté podusiť.
Ja mám rada zeleninku trošku trvdšiu na skus, čiže nevaríme dlho, len trošku prehrejem. Vtedy nepodlievajte veľkým množstvom tekutiny, len troškou :-)))))
Podávajte s opečeným chlebom na olivovom oleji, alebo ako prílohu a chuťovku pri grilovaní.

Dobrú chuť :-))))