PENNE S TUNIAKOM A ZELENOU FAZUĽKOU "KIRIBATI"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cestoviny Penne, konzervovaný tuniak v olivovom oleji, zelená fazuľka mrazená al. čerstvá, pór, mladá cibuľka, cesnak,paradajky, reďkovky, citrón, olivový olej, soľ, vegeta, mčk.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme si cestoviny " al dente" - nemusia byť penne, ale sú na toto jedlo najvhodnejšie:-). Na panvici si rozohrejeme olivový olej krátko zarestujeme pór a cibuľku - cca 3 - 4 min. Nie úplne do mäkka. Pridáme zelenú fazuľku a restujeme.Medzitým si nakrájame paradajky a reďkovky - tie idú do cestovín čerstvé. Keď sa nám zdá zeleninka hotová ( ako máme radi, ja radšej chrumkavejšiu), pridáme tuniaka aj s olejom a na plátky nakrájaný cesnak - len prehrejeme. Zeleninu pridáme k cestovinám, dochutíme citrónom, soľou, vegetou, mčk a premiešame. Papáme teplé, ale kľudne aj studené.
Množstvo si určujeme sami, ja som použila polovicu balenia penne, pol bal. fazuľky, dve paradajky, jednu vééľkú reďkovku, 3 cesnaky, 2 konzervy tuniaka - malé 80 gramové. A mala som plnú veľkú misu cestovín pre 4 osoby:-). Dobrú chuť!!

Všetko čo potrebujeme, zabudla som cesnak.
na olivovom oleji krátko orestujeme pór a cibuľku.
Pridáme zelenú fazuľku a restujeme.
nakrájeme si paradajky, reďkovku a cesnak na plátky.
na záver k fazuľke pridáme tuniaka aj s olejom a cesnak. len prehrejeme - stačí minútku.
Všetku zeleninku aj s tuniakom pridáme k pripraveným uvareným cestovinám. Dochutíme šťavou z citróna, soľou, mčk, vegetou.
Servírujeme: - )