Mäsová roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g mleteho mäsa,2,5 dcl mlieka, cesnak,vegeta,koreniny podľa chuti, strúhanka,klobása,alebo Niva+kysla smotana,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté mäso zalejeme mliekom,pridáme roztlačený cesnak a sol a poriadne premiešame.Ráno pridáme vegetu a podľa chuti ostatné korenie ,ktoré používame.Čistú utierku namočíme do vody,rozprestrieme na stôl a posypeme strúhankou,rozložíme mleté mäso na takú šírku, aký máme pekáč. Na masu dáme nasekanú klobásu,alebo Nivu vymiešanú so smotanou.Zrolujeme a snažíme sa to preniest na vymastený plech.Pečieme asi tak 1 hodinku.Mne sa vyplatilo keď som robila 2 menšie rolády,potom sa lepšie prenášali na plech.
Je tu neuveriteľné ale tá roláda naozaj drži pokope aj bez vajíčka.Dá sa jesť za tepla,ale aj na studeno sa daju rezať pekné tenké plátky na obloženú misu. Dobrú chuť.