Fusilli s cuketou a paradajkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g balenie cestovín Fusilli, 1 väčšia cuketa (cca 500 g), 5-6 paradajok, 2 jarné cibuľky s vňaťou, 2 väčšie strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, provensálske bylinky ***na dochutenie: balkánsky syr, čerstvá bazalka, jarná cibuľka

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Cestovinu uvaríme v osolenej vode, scedíme, nepreplachujeme ich, polejeme trochou olivového oleja, vrátime späť do hrnca a prikryjeme pokrievkou, ja som si ich preložila do termomisy.
Cuketu nastrúhame na tenké kolieska – aj so šupkou– použila som strúhadlo na uhorky.
Paradajky nakrojíme do kríža, vložíme do vriacej vody asi na dve min, zlejeme, môžete ich ešte rýchlo opláchnuť pod studenou vodou, stiahneme šupku,
prekrojíme na polovice a narežeme na pásiky.
Na olivovom oleji zľahka osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku – aj s vňaťou,
pridáme nastrúhanú cuketu, osolíme,
pridala som ešte dve väčšie štipky provensálskych byliniek (tie vždy ešte pred posypaním rozmrvím),
na tenké plátky nakrájaný cesnak, premiešame,
pridáme nakrájané paradajky,
premiešame a necháme prevrieť asi len dve minútky.
Zeleninku máme pripravenú, podľa potreby si ju ešte môžete dosoliť v priebehu dusenia.
Na cestovinu si pridajte porciu zeleniny, aj so šťavou,
na menšie kúsky nakrájaný balkánsky syr,
posypte kolieskami cibuľky a natrhanými lístkami bazalky. *Dobrú chuť*