Ricottové muffiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g ricotty, 2 lyžice créme fraiche alebo hustej kyslej smotany, 1 PL cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g hladkej múky, 1 balíček čoko pudingu, 2-3 lyžice kakaa, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL sódy bikarbóny, štipka soli, 1 vajíčko, 125 g cukru (prípadne zmes bieleho a trstinového, alebo hnedého), 175 ml mlieka, 80 ml oleja, čokoládové stružlinky na dozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto muffinky sú vďaka sviežej ricotte ľahké a osviežujúce. A prepkvapivo nie sú veľmi sladké, takže odporúčam vyskúšať každému, čo nemá rád presladené muffiny.

Z dávky vyjde presne 12 muffinov, čiže jeden plech.

Najprv si pripravíme plnku. V miske zmiešame ricottu, smotanu, lyžicu cukru a vanilkový cukor. Rúru si predhrejeme na 180 C.
Do jednej misy si preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, SB, soľ, pudingový prášok, kakao a dobre premiešame. V druhej mise vymiešame vajíčko s cukrom, pridáme olej a mlieko. Potom obidve zmesy zmiešame.
Do formičiek vystlaných košíčkami najprv dáme po polievkovej lyžici cesta. Na cesto kladieme plnku, tiež približne po jednej polievkovej lyžici.
Na plnku navrstvíme zvyšné cesto. Nič sa nedeje, ak bude trošku plnky trčať ,-)
Nastrúhame alebo nahobľujeme si horkú čokoládu a hoblinkami posypeme vrch muffinov. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 22 minút.
Hotové muffiny necháme asi 5 minúť na plechu, potom ich vyberieme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
Pohľad na hotové muffiny.
A pohľad do vnútra muffinu.