Nátierka zo zvyškov z grilovaného kurčaťa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zvyšok mäsa z grilovaného kurčaťa, maslo, mäkký syr, majonéza, horčica, cibuľa, cibuľka, kečup, solčanka, korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Raz za čas si v práci robíme "KURČA PÁRTY". Vždy z nej zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - väčšinou prsia tak ako dnes, pretože o stehná sa vždy pobijeme ,o) Tak sa stalo dobrým zvykom, že na druhý deň máme kolektívne raňajky vo forme tejto nátierky, ktorá všetkým nesmierne chutí.

Pripravíme si suroviny
Oberieme mäsko.
Hodíme mäsko do mixéra.
Mäsko rozmixujeme takmer na "prach". Keď robím túto nátierku doma z menej surovín, tak si zvyknem mäsko len nakrájať, ale v tomto množstve som si prácu uľahčila mixérom.
Do rozmixovaného mäska pridáme syr Bambino, alebo Karička, alebo iný mäkký syr v črievku. Pridáme aj maslo - v našom prípade Ramu a majonézu.
Pridáme horčicu, kečup, solčanku, mleté korenie, soľ podľa potreby - opatrne s ňou ak nasolíte cibuľku tak ako ja. Ja som dnes pridala aj trošku sušenej bazalky. Keď mám petržlenovú vňať alebo pažítku, tak zvyknem dať. Mám rada, keď je v nátierke vidno zelené čiastočky. V tomto množstve sa to však dosť stráca.
Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu (tú som na chvíľočku posypala soľou, pustí si šťavu a už nebude tak dráždivá) a cibuľku spolu s cíbikmi.
Všetko spolu zmiešame na kompaktnú masu.
...a môžeme natierať na chlebíky. Tento chlebík na obrázku je "skúšobná vzorka" pre môjho syna, ktorý si išiel nohy polámať, keď zacítil vôňu nátierky až do detskej izby ,o)
...a zajtrajšie raňajky pre mojich milovaných kolegov. Dúfam, že im bude chutiť ,o)