Bryndzovo - nivové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g Hery alebo Palmarinu, 150 g bryndze, 500g hladkej múky, 1 vajce, 150 g syru Niva, 1 kyslá smotana, 20 g droždia,1 ČL cukru,1 ČL soli, trošku mlieka, strúhaný syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozpustenú Heru dáme do misy a pridáme bryndzu a na hrubšie postrúhanú Nivu. Zmiešame a prysypeme múku, smotanu, žĺtok, soľ a nakoniec kvások. Je to taká tuhšia hmota.
(Z droždia, 1 ČL cukru a trošky mlieka urobíme kvások.)
Cesto necháme odpočívať v chladničke do druhého dňa. Ak sa ponáhľame, môže to byť aspoň 1 hodina.
Vykrajujeme pagáčiky alebo menšie jednohubky, radielkom môžeme robiť tyčinky...pred pečením potrieme bielkom, posypeme strúhaným syrom, sezamom, rascou... a pečieme pri 225°C asi 20 minút.