Juhoslovanský krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lístkové cesto(ja vždy kupujem-väčšinou Tesco) CESTO: 5 vajec,20 dkg práškového cukru,4 PL polohrubej múky,8 dkg mletých orechov,1 prášok do pečiva PLNKA: 1/2 l mlieka,6 PL hladkej múky,15 dkg kryštálového cukru,1 vanilka,25 dkg masla(palmarín,hera)

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

nachystám si lístkové cesto
rozvaľkáme a popicháme nožíkom alebo vidličkou.Pečiem na opačnej strane plechu a plech len trocha potriem vodou.
lístkové cestá máme upečené tak môžeme pokračovať ďalej
Ideme na cesto:5 žltkov miešame s 20 dkg prášk.cukru
odvážime si 8 dkg orechov a k tomu pridáme 4 PL polohrubej múky
ešte pridáme PDP a máme to nachystané do vymiešaného cesta
ale ešte si vyšľaháme sneh z 5 bielkov
a všetko spolu zamiešame samozrejme do vymiešaného cesta
cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme upiecť
Keď sú cestá popečené a vychladnuté môžeme začať s prípravou plnky: v 1/2 litri mlieka si rozmiešame 6 PL hladkej múky(už som dávala aj polohrubú keď som nemala hladkú a bolo to O.K)
ešte vmiešame 15 dkg kryštálového cukru
a vanilku a poriadne rozmiešame
a uvaríme hustú kašu,ktorú potom necháme vychladnúť
do vychladnutej kaše primiešavame postupne maslo a vymiešame hladký krém
krém je už hotový,nachystaný na plnenie tak ideme na to
na jedno lístkové cesto si natrieme jednu polovicu krému
priložíme orechovým cestom a natrieme druhú polovicu krému
a priložíme druhým lístkovým cestom
koláčik potom treba zaťažiť-ja ho väčšinou naplním večer a je zaťažený do rána 2 kg,ale stačí aj na pár hodín
ráno potom odťažíme posypeme práškovým cukrom a pokrájame
moji chlapi ho veľmi ľúbia zmizne z plechu raz dva tak vyskúšajte a dajte vedieť.Dobrú chuť!