Lečové rezance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g širokých rezancov, 250g mletého brav. mäsa, 1 malý pohár leča, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petrž. vňať, 1dl smotany na varenie, 50g nivy, soľ, MČK, korenie gyros, mletá rasca.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, ktoré sme si predtým okorenili MČK, korením gyros, soľou, rascou. Orestovujeme mäsko, pridáme lečo a podusíme, ak je potrebné, tak podlejeme vodou (aby bolo dosť sťavičky) a dusíme. Uvaríme si rezance (mne sa osvedčili KUK-FUKY - široké) a zmiešame s uduseným mäskom. Pridáme do zmesi nastrúhanú nivu, petrž. vňať, cesnak a podlejeme smotanou, poriadne premiešame. Vymastíme si zapekaciu misku a zmes vložíme do misky a dáme zapiecť (ja to ešte na chvíľu prikrývam alobalom).