Chilli con carne - texaské ragú



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g väčšej fazule,
2 cibule
4 lyžice oleja
400g mletého hovädzieho mäsa (aj s bravčovým je dobré, dokonca skúšali sme to aj so sójovou drťou)
4 paradajky, alebo 4-5 lyžíc paradajkového pretlaku
soľ, mleté čierne korenie, 1-2 špicaté feferóny, mletá červená paprika
1 dl červeného vína

POSTUP PŘÍPRAVY

a ideme na to:

pripravíme si všetky ingrediencie
deň vopred namočenú fazuľu uvaríme domäka a posolíme
nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozhorúčenom oleji
pridáme červenú papriku
pripravíme si vopred pomleté mäso
pridáme pomleté mäsko k spenenej cibuľke
ďalej okoreníme mletým čiernym korením, feferónkami nasekanými nadrobno (my dávame sušené chilli papričky)
a ešte nezbudnime na paradajky alebo pretlak, všetko spolu premiešame a dusíme domäkka
KeĎ mäso zmäkne, pridáme scedenú mäkkú fazuľu, podlejeme červeným vínom a varíme ešte niekoľko minút.
Podávame s chlebom (a pohárom červeného vína, ktoré sa nám zvýšilo z varenia:-))