Ricottový koláč - maškrtiť sa dá aj zdravo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 50g vlašských orechov 60g ovsených vločiek 1PL hnedého cukru 1PL sezamových semiačok 1 vajíčko 1/4ČL sódy bicarbóny prípadne 1PL mlieka ak je masa príliš tuhá (použila som ovsené) Plnka: 250g ricotty 1 activia sladká biela 2 vajcia citrónová šťava podľa chuti prípadne trstinový cukor podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovsené vločky a orechy si nasekáme v mixéri. Pridáme vajíčko, sézam, cukor a sódu bicarbónu a všetko premiešame. Ak je zmes taká tuhá, že by sa nedala rozotrieť do formy, môžete pridať trochu mlieka.
Cesto rozotrite na dno koláčovej formy (ja mám 25cm) a dajte predpiecť na 180C horkovzduch na 10minút.
Zatiaľ si vymiešajte vajcia, vmiešajte ricottu s jogurtom. V tomto kroku môžete experimentovať a pridať napríklad škoricu, hrozienka,alebo nejaké ovocie. Ja som pridala len citrónovú šťavu a asi 1ČL trstinového cukru. Rozotrite na predpečený korpus a pečte na 170C asi 15-20min, kým ricottova zmes nespevnie.

Môžete podávať ozdobené ovocím, určite nie šľahačkou:)

Ak sa koláčik rozdelí na 12častí, jedna porcia bude mať takéto nutričné hodnoty:

Serving Size 49 g

Amount Per Serving
Calories 95
Calories from Fat 48
Total Fat 5.3g
Saturated Fat 1.6g
Cholesterol 38mg
Sodium 44mg
Total Carbohydrates 6.9g
Dietary Fiber 0.8g
Sugars 2.1g
Protein 5.5g

Vitamin A 2% • Vitamin C 0%
Calcium 9% • Iron 3%