Krémeš mojej maminy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jedno balenie mrazeného lístkového cesta, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme, ja dávam na menší plech, aby to potom bolo vyššie. Krém - podľa mojej maminy: 20 dkg cukru, 1-2 vanilky, 5 vajec, 8 dkg hladkej múky, 1/2 litra mlieka. Žĺtka, mlieko, múku a cukor uvaríme na hustú kašu, pridáme vanilku ( to preto až po uvarení, aby tak nevyprchala vôňa a chuť) a do horúceho opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. To je všetko. Na upečený plát nanesieme ešte teplý krém, ak chceme, aj šľahačku, ale potom musíme počkať, kým krém vychladne, a druhý plát si vopred nakrájame na štvorce a tak ich ukladáme na krém, potom sa to bude dať krásne krájať. V chlade necháme stuhnúť a posypeme pr.cukrom.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jedno balenie mrazeného lístkového cesta, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme, ja dávam na menší plech, aby to potom bolo vyššie. Krém - podľa mojej maminy: 20 dkg cukru, 1-2 vanilky, 5 vajec, 8 dkg hladkej múky, 1/2 litra mlieka. Žĺtka, mlieko, múku a cukor uvaríme na hustú kašu, pridáme vanilku ( to preto až po uvarení, aby tak nevyprchala vôňa a chuť) a do horúceho opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. To je všetko. Na upečený plát nanesieme ešte teplý krém, ak chceme, aj šľahačku, ale potom musíme počkať, kým krém vychladne, a druhý plát si vopred nakrájame na štvorce a tak ich ukladáme na krém, potom sa to bude dať krásne krájať. V chlade necháme stuhnúť a posypeme pr.cukrom