Rýchle kuracie prsia na bielo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 ks kuracích prsíčok - 60 g masla - 1 sladká smotana - farebné alebo čierne korenie - soľ PRÍLOHA: biela bageta - kyslé uhorky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík je veľmi rýchly a výnimočne chutný. Spája jemnú chuť sladkej smotany s pikantným korením, je šťavnatý a u nás bleskovo mizne zo stola. Varím ho naozaj vtedy, keď mám zúfalo málo času.

INGREDIENCIE - pár poznámok: 1. sladká smotana môže byť aj šľahačková, ja väčšinou používam 12%-nú. 2. čierne korenie je v tomto recepte veľmi dôležité, s farebným je to o trochu zaujímavejšie. 3. do masla zvyknem pridávať aj kvapku oleja, aby sa rýchlo nepripieklo.
1. Kuracie prsia umyjeme, jemne (cez mikroténový sáčok) naklepeme, osolíme a poriadne okoreníme.
2. Rezníky z oboch strán prudko osmažíme na masle (s kvapkou oleja). Odporúčam použiť veľkú panvicu, aby ste mohli rezne vysmažiť naraz, je to kvôli pripaľovaniu masla.
3. Po opražení rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto.
4. Do výpeku vlejeme smotanu, ešte poriadne okoreníme a osolíme. Miešame, kým sa smotana neprehreje, ale nenecháme zovrieť. Smotana sa nikdy úplne nezmieša s maslom, ale to vôbec neuberá na chuti. Je to v podstate bešamel bez múky.
5. Do omáčky vložíme kuracie prsia naspäť a necháme prehriať.
6. Podávame s kyslými uhorkami a bielou bagetou, ktorú namáčame do omáčky (toasty sú krajne núdzové riešenie). Dobrú chuť!