SRBSKE FILE DJULBASTIJA*****S CESNAKOVYM MASLOM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovädzia sviečkovica(pravá),olej,soľ,mleté čierne korenie,cesnak,maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Sviečkovicu nakrájame na plátky asi jedenapol prsta hrubé a zľahka bokom ruky naklepeme.Strany mierne nakrojíme,aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo.Okoreníme a na horúcej panvici na troche oleja opečieme z každej strany asi 3-4 minútky.Okoreníme,navrch dáme cesnakové maslo.
Najlepšie je plátky si nachystať o deň skôr_okoreniť a potrieť olejom-šup do chladničky.

CESNAKOVE MASLO:125gr masla poriadne vymiešame s hlávkou postrúhaného cesnaku a soľou,vytvarujeme do válčeka,zabalíme do alobalu alebo mikroténovej folie a zamrazíme.
Na horúcom kuse mäsa sa nám krásne rozpustí.
Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou alebo so zeleninovým šalátom.

Na toto sme chodili do GRILU URPIN v BB ,bola to lahôdka a stála za oných čias celá porcia aj s hranolkami
necelých 20 korún.A to bola 150 gramáž!

sviečkovica
naklepaná,okorenená,potretá olejom
rýchlo orestovaná
s cesnakovým maslom a šalátom