Kastrólová Krkovička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčová krkovička, cibuľa, cesnak, lečo, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, olej, petržlenová vňať, zelerová vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na menšie, 1 cm hrubé rezne. Nesolím. Nevyklepávam (však sa ide dusiť). Do rozpáleného kastróla nalejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu a udusíme. Potom pridáme cesnak nakrájaný na prúžky, popražíme. Do zmesi ukladáme postupne mäso a oprážame, až sa zatiahne. Posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame. Pridáme sladkú papriku a necháme, nech pustí farbu. Môžeme na chvíľu stiahnuť z ohňa, aby nám neprihorela. Pridáme trochu zelerovej vňate, premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením. Nakoniec posolíme, podlejeme studenou vodou a necháme dusiť, cca 3/4 hodinu, záleží od mäsa.Keď je mäsko mäkké, pridáme lečo a necháme spojiť chute. Ja mám rada, keď sa mäso skoro rozpadá. Podávame so špagetami uvarenými al dente. Dobrú chuť.