Sacherova torta - po domácky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

130g masla (ak chcete dobrú tortu tak tam dajte radšej klasické soc.maslo),110 g práškového cukru,vanilku alebo ak nemáte vanilkovú esenciu a ak ani to tak proste švacnite tam jeden vanilkový cukor,6 vajec,130 g čokolády na varenie,100g kryšt.cukru, 130 g hladkej múky,marhuľový lekvár.
Poleva (podla mňa): 200g kryštálového cukru,cca 100 ml vody,150 g čokolády na varenie,kúsok Cery ak by nechcela stuhnúť

POSTUP PŘÍPRAVY

Môj synátor zbožňuje Sacherovu tortu lenže je trošičku drahá myslím ten jeden malinký kúsok ......Tak maminka niečo vymyslela.....Kuk nižšie ....

Potrebujeme maslo ,práškový cukor,vanilku všetko zmiešame do peny.....
Ja som nemala vanilku tak som dala vanilkovú esenciu....
pridáme vajíčka ......vlastne žĺtky.....
Z bielkov vyšľaháme sneh,pridáme kryštálový cukor a ešte došľaháme.....Maslo so žĺtkami vymiešame...
Do maslovo-žĺtkovej zmesi pridáme zmäknutú čokoládu....ja som urýchlila proces strčila som ju na pár sekúnd do mikrovlnky....
Sneh pomalinky vmiešame do zmesi....
Pridáme múku premiešame....
Pripravíme si formu,ktorú maslom vymastíme a vysypeme múkou...
Dáme piecť cca 50 minút 175 °C záleží od trúby....
Upečený korpus rozdelíme na dve polovice(nemusíte)...
Natrieme lekvárom....
Pripravíme si zatial polevu...cukor....
Voda....a dáme variť nech sa nám cukor rozpustí,.....
pridáme čokoládu.....
a hotovo polejeme ňou tortu...
a hotovo do chladničky....na niekolko minút...alebo na pár hodín my sme nevydržali hodiny čakať hi-hi :-)))))
Hotovo.....my máme radi takúto polevu....Ak sa Vám zdá riedka alebo nepasuje Vám a máte lepšiu tak kľudne tam dajte svoj receptík na polevu...
Dúfam,že Vám bude chutiť tak ako nám...Brúúúúúúúú chuť....