KARAMELOVÝ miláčik :)))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

karamelový krém podľa Lucie H. (gupka) ID 9968, 250g masla, 250g mäkkého tvarohu, 3 PL kakaa, piškóty, 2 dl uvarenej silnej rozpustnej kávy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Väčšinou to tak býva, že úžasné veci vzniknú len náhodou...... Tak to bolo aj v prípade tohto skvelého krému, ktorý som robila len zo zľutovania sa :-))) nad nevydarenou plnkou pôvodne určenou na naplnenie narodeninovej torty... :-)))). Krém nakoniec chutil tak úžasne, že som s ním ani nestíhala kŕmiť nášho malého drobca, ktorý inak nezje žiadny jogurt, puding, miláčik ani nič podobné......!!!
Tak skúste a posúďte sami :-).

Najprv si pripravíme krém: necháme skaramelizovať 6 PL kryšt.cukru, prilejeme 2 šľahačkové smotany a necháme rozvariť do úplného rozpustenia. Vychladnutú karamelovú šľahačku odložíme na 12h do chladničky, potom vyšľaháme dotuha a vmiešame mäkké maslo.
Ak sa krém zrazí (ako mne) dáme ho znovu rozpustiť a necháme znovu vychladnúť v chladničke. Vychladnutý krém ešte prešľaháme. Piškóty namáčame v káve a postupne vtláčame do krému v mise. Dáme stuhnúť cez noc do chladničky. Na druhý deň krém s piškótami rozmixujeme tyčovým mixérom, po troche vmixujeme celý tvaroh a kakao a rozmixujeme do hladka. Krém naplníme do pohárov, ozdobíme a dáme vychladnúť (...teda ak vydržíte a nezačnete ho chutnať a ochutnávať... až nakoniec ani nebude veľmi čo do tých pohárov dať... :-D). Tak príjemné mlsanie :-)).