Kuracia pečeň na ihle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuracej pečene, slanina, klobása, 2-3 zemiaky, paprika, paradajky – najlepšie koktailové, alebo cherry, cibuľa, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Nakrájame si na menšie kúsky papriku,
paradajky stačí na polovicu, väčšie aj na štvrťky,
cibuľu na štvrťky, oddelíme ju od jednotlivých vrstiev
a priečne pokrájame na polovice, zemiaky na polovice (väčšie na štvrťky) a asi na 4-5 mm kúsky, zabudla som to odfotiť...
klobásu na kolieska a slaninu na tenšie kúsky.
Pečeň umyjeme, odblaníme, nakrájame a striedavo napichujeme na ihlu so zeleninou - slaninu a klobásu som sa snažila vždy uložiť medzi pečeň a zemiaky; ja som použila špajle, ktorým som zrezala konce, aby sa mi lepšie napichovalo.
Ešte nesolíme, naukladáme ne grilovaciu podložku, alebo na plech pokrytý papierom na pečenie, pofŕkame olejom, komu sa žiada, môže si ich zľahka okoreniť, ja som nedávala žiadne korenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 175° C približne 30 min., potom som špajle otočila a dopiekla ešte nejakých 10 min. a nechala ešte vo vypnutej rúre dôjsť odokryté.
Osolíme, podávame s pečivom, uhorkou, šalátom, dresingom, čo vám príde na chuť.
*Dobrú chuť*