Púťové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec, 120 g práš.cukru, 3 jahodové pudingy, 1/2 prášku do pečiva, 3 lyžice vlažnej vody Krém: 500 ml mlieka, 100 g práš.cukru, 1 žltok, 1 vanilkový puding, 1 lyžica kukuričného škrobu, 1 vanilkový cukor, 200 g masla Rumová zálievka: 0,5 dl rumu, 1 dl vody, 1 vanilkový cukor Kávová zálievka: 1,5 dl vody, 2 lyžicky instantnej kávy, 1 vanil.cukor Rumová poleva: 50 g masla, 1 lyžica Cery, 150 g práš.cukru, 0,5 dl rumu (ja som použila aj ružový sirup, aby bola poleva ružová) K tomu: 200 g dlhých piškót (pre istotu viac), ríbezľová džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som objavila v takom mini časopise, tuším Katka špeciál, alebo Katarínka? Recept ma zaujal svojou podobnosťou s punčovými rezami, od ktorých som závislá ;-)

Postup - cesto: žltky, cukor a vodu vymiešame do peny. z bielkov vymiešame tuhý sneh a striedavo s pudingami a práškom do pečiva vmiešame do žltkov. Pečieme vo vyhriatej rure pri 180 C na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Krém: Mlieko, žltok, puding, maizenu a cukor rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania ho necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo zmäknuté na izbovú teplotu vymiešame do peny, po častiach pridáme puding.
Poleva: Všetky suroviny vymiešame spolu nad parou.

Púťové rezy - postup:
1. Z vychladnutého cesta stiahneme papier.
2. Plát natrieme džemom, striedavo poukladáme piškóty namočené v rumovej a v kávovej zálievke. Na piškóty navrstvíme krém, na krém polevu.
3. Necháme min 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
4. Pokrájame na úhľadné rezy.