...thajska zeleninova polievka s kuracim masom...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia (prso) * mrkva * karfiol * por * limetova stava * zazvor * slepaci bujon * kokosove mlieko (light) * olivovy olej * MCK

POSTUP PŘÍPRAVY

...mali to byt cestoviny s omackou a kuracim masom, ale kedze ja mam dnes cely den pomyleny, zabudla som, ze v chladnicke na mna opustene cakalo jedno chabe kuracie prsicko..tak som sa v rychlosti rozhodla pre zeleninovu polievku inspirovanu Thajskom..a neobanovala som! :)

Postup nafoteny nie je, popri vareni som postihala asi vsetko, co mi prislo pod ruky, takze fotky by to boli velmi chaoticke. Dufam, ze postup bude zrozumitelny, nie je to nic zlozite:

1. Kuracie prsicko som nakrajala na malinkate kusky, ocistila mrkvu, nakrajala na kolieska. Ocistila a nakrajala som porik a podobne to dopadlo aj s karfiolom.
2. Na olivovom oleji som osmahla kuracie maso, k tomu porik, mrkvu a karfiol. Okorenila, namrvila bujon, zaliala vodou tak, aby vsetko bolo akuratne ponorene a nechala dusit do polomakka (ale kludne mozete aj do makka, ako mate radi).
3. Dalej som pridala stavu z jednej limety a nastruhala asi 5 cm zavzoru (ci dumbieru?).
4. Nakoniec som vmiesala kokosove mlieko light (z plechovky), nechala prevriet a bolo.
tipy: Ak je polievka na vas vkus prilis riedka, zahustite trochou muky rozhabarkovanej v troske vody. Ak mate radi pikantnejsie, pridajte chilli. Doporucujem podavat s tanierikom ryze.

*Dobru chut*