Šarišská roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové stehno - tak kilo (časť pomlieť), moravské údené 3-4 plátky, koreniny - soľ, bylinkové maslo, cesnak, horčica, rasca mletá, MČK, cibuľa...

POSTUP PŘÍPRAVY

Jemná roláda s vôňou cesnaku a byliniek vhodná na každú príležitosť :)

Mäsko si rozdelíme na dve časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a ponakrajujeme.... vyklepeme čo najväčší plát. Posolíme, potrieme horčicou, okoreníme a pobylinkujeme.
mleté mäsko si sparcujeme - vajíčko, soľ, korenie, namočená žemľa...
Na plát okoreneného mäska dáme mleté mäsko.
a pridáme údené plátky
Zrolujeme a môžeme previazať niťou.
Vložíme do zapekacej nádoby a podlejeme vodou. Vložíme cibuľu a posypeme bylinkami. Uzavrieme nádobu a vložíme do predhriatej rúry na 220st. na hodinku. Dusíme.
Po hodinke vyberieme, otvoríme a pooblievame šťavou. Vložíme späť a zapečieme :)
Stačí len par minút... 10 -15 a vyberieme
prerežeme a podávame....
s ryžou či zemiačkami...
Kto príde?