Fantastická griláž podľa mojej mamičky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30dg kryštálového cukru,12dg masla alebo HERY,1 kondezované sladené mlieko-SALKO,10dg orechov
tortové oblátky

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca (najlepšie širokého,nemusí byť vysoký) nasypať všetok kryštálový cukor a nechať na teplej platni rozpustiť-skaramelizovať.Ja ho nemiešam,len s hrncom potrasiem,aby sa mi karamel nenalepil na varešku.To potom máte o prácu naviac-očistiť.Takže,keď máte úplne roztopený cukor-je to tmavé,pridáte maslo.Pozor ,bubloce to .Pridáme salko a mleté alebo nasekané vlašské orechy.Miešame,až sa to spojí a chvíľu to necháme vychladnúť.Teplé vyteká z oblátok.Konečne,keď to začne tuhnúť,natierame tortové oblátky.Pozor ,nie tortový korpus.Ja dávam tri vrstvy plnky a poslednú vrchnú oblátku zaťažím doskou.To preto,aby vám nevykrútilo oblátky.Niekedy povrch pokvapkám čokol.polevou.